Naba House (Dupuis)

GALLERY

Naba House (Dupuis)

Dupuis house 

Proyect Description : 

LOCATION:
Nosara – Guanacaste. Costa Rica

CLIENT:
Heather 

TYPE:
Single family home

AREA:
? sft.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
– RICK VENABLE

icono-01

GALLERY

CONCEPT

Menos es Maas+ (Less is more)

Casa Maas was designed to reflect both the urgency and the beauty of mankind’s long overlooked role as caretakers of our planetary garden. While mankind will always need places to call home, Casa Maas stands testament to the truth that there is zero time to lose when it comes to sustainability, both environmentally and spiritually. In this quest, the architect has been given the responsibility to help amend humankind’s karmic impact on both the exogenous (environment) and endogenous (soul/spirit).

lessMore

EXperience/INperience: As Above,So Below

After centuries spent dominating the natural world for its own ends, humankind is rapidly awakening to the truth that we ARE our environment, and although the consequences of our actions extend way beyond ourselves, they will always come back to us. To coin a worn out platitude, we are? one with the universe.

During the Casa Maas design process, our studio took this idea into serious consideration. Consequently, we planned a house in which the spaces were in alignment with the unique locus of Nosara. The ancients looked to the stars, and performed astrology studies to ?divi?ne information about human affairs and terrestrial events. Our process utilized the same approach, albeit on a smaller scale. Ultimately, our goal was to create a space that brought the inner and outer, the microcosm and the macrocosm, or what we term the INperience and the EXperience, into perfect alignment.

exIN

MATERIALS

After centuries spent dominating the natural world for its own ends, humankind is rapidly awakening to the truth that we ARE our environment, and although the consequences of our actions extend way beyond ourselves, they will always come back to us. To coin a worn out platitude, we are? one with the universe.

During the Casa Maas design process, our studio took this idea into serious consideration. Consequently, we planned a house in which the spaces were in alignment with the unique locus of Nosara. The ancients looked to the stars, and performed astrology studies to ?divi?ne information about human affairs and terrestrial events. Our process utilized the same approach, albeit on a smaller scale. Ultimately, our goal was to create a space that brought the inner and outer, the microcosm and the macrocosm, or what we term the INperience and the EXperience, into perfect alignment.

Finishes.Flooring.Tile.Square.Terra Cotta